Orvosi Könyvtár

Címlap >> Orvosi Könyvtár

Orvosi Könyvtár

Az Országos Onkológiai Intézet Orvosi Könyvtára országos feladatkörű szakkönyvtár. Korlátozottan nyilvános, dokumentumot csak az intézet munkatársainak kölcsönöz.

Nyitvatartási idő

hétfőtől csütörtökig: 8.30-15.00

péntek: 8.30-14.30

Munkatársak

  • Faragó Dániel informatikus könyvtáros
  • Frankó Orsolya informatikus könyvtáros

Az Országos Onkológiai Intézet Könyvtárát 1953-ban alapították. 1982-ben egyesült az Onkopathológiai Kutató Intézet Könyvtárával. 

Alapfeladata: hozzáférést, elérhetőséget biztosítani a saját gyűjteményében és a könyvtári rendszer állományában megtalálható nyomtatott és elektronikus dokumentumhoz, amellyel segíti és támogatja az Intézetben folyó gyógyító, kutató és oktató munkát végző orvosokat, kutatókat, asszisztenseket, ill. az Intézetbe továbbképzésre, oktatásra járó orvosokat, hallgatókat. 

A könyvtár szolgáltatásai: kölcsönzés, helyben olvasás, információ- és dokumentum szolgáltatás, számítógép-használat, fénymásolás, könyvtárközi kölcsönzés. Évente összegyűjti az Intézet munkatársainak publikációs listáját. 

A könyvtár állománya 20.000 kötet dokumentum, fele-fele arányban könyv és bekötött folyóirat. Az utóbbi években 62 nyomtatott külföldi folyóiratot rendeltünk meg, ebből 35 online is elérhető. A magyar nyelven előfizetett folyóiratok száma 12. A hazai Elektronikus Információ Szolgáltatás konzorciumi tagjaként Intézetünk a Web of Science, a ScienceDirect és a Springer Link adatbázisokat fizeti elő.

Országos Onkológiai Intézet - Minden jog fenntartva