SAJTÓKÖZLEMÉNY

Címlap >> Content >> SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) harmadik alkalommal vehette át az OECI legmagasabb komprehenzív onkológiai centrum minősítését

Az Országos Onkológiai Intézet 2018. június 22-én harmadik alkalommal kapta meg az OECI (Organisation of European Cancer Institutes, Európai Onkológiai Intézetek Szövetsége) komprehenzív onkológiai centrum (Comprehensive Cancer Center, CCC) minősítését, így a közép-kelet európai régióban továbbra is az egyedüli centrum, amely megfelel a szervezet nemzetközi minőségbiztosítási kritériumrendszerének.

Az elmúlt 10 évben 19 centrum kapta meg a legmagasabb CCC minősítést. Az OOI 2008-ban, az elsők között vett részt a programban, majd 2012-ben és 2017-ben eredményesen megújította az akkreditációt. A 2017-ben lezajlott sikeres akkreditációkor az Országos Onkológiai Intézetet Prof. Dr. Kásler Miklós vezette, aki 2018 májusa óta az emberi erőforrások minisztere.  A CCC minősítést csak a legmodernebb infrastruktúrával rendelkező, az ellátás széles palettáját biztosító intézmények kaphatják meg, amelyek a graduális és posztgraduális orvosképzést, az alap- és transzlációs kutatást, valamint a prevenciót egyaránt kiemelkedő szinten végzik. A tanúsítványt Prof. Dr. Polgár Csaba, az OOI megbízott főigazgató főorvosa vette át ünnepélyes keretek között az OECI éves közgyűlésén 2018. június 22-én, Poznanban, Lengyelországban.

A közel 100 onkológiai intézetet tömörítő OECI 2008-ban dolgozta ki és indította útjára minőségbiztosítási Akkreditációs Programját az európai onkológiai centrumok számára. Célja, hogy a daganatos betegek ellátásában tapasztalható különbségeket harmonizálja, ezáltal a betegek Európa-szerte hozzáférhessenek a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás eljárásokhoz, növelve ezzel esélyüket a túlélésre. Az akkreditáció egy éven keresztül tartó, többlépcsős, helyszíni audittal egybekötött folyamat, amely az ellátás minőségét és folyamatainak hatékonyságát vizsgálja kvalitatív és kvantitatív indikátorok segítségével. A minősítés 5 évig érvényes, ezután a tanúsítványt meg kell újítani. Az auditorok által megfogalmazott fejlesztési javaslatok teljesítését meghatározott időközönként ellenőrzik.

 

Országos Onkológiai Intézet - Minden jog fenntartva